2020’de KOBİ’ler için En İyi 5 Bulut Trendi
Koronavirüs pandemisi, ülke çapında kuruluşlar birkaç gün içinde tamamen uzak bir işgücüne göç etmek zorunda kaldıklarından bulutun benimsenme hızını büyük ölçüde hızlandırdı. Birçok kuruluş ofise döndüğünde bile, uzaktan çalışma ve bulut altyapısı burada kalacak.
Küçük ve orta ölçekli işletmeler için en iyi 5 bulut trendimiz:
1. Office 365 ve G Suite için Siber Güvenlik
Salgın bulutun benimsenme hızını büyük ölçüde artırdı; örneğin, Microsoft bu yılın ilk çeyreğine 58 milyon yeni Office 365 lisansı ekledi (% 29 artış). Tahmin edilebileceği gibi, Office 365 ve G Suite’e yönelik siber suç saldırıları, yeni kullanıcıların artmasıyla daha da agresif hale geldi. Bu bulut hizmetleri, pandemiden önce siber suçlular için bir numaralı hedefti, bu nedenle güvenliklerini sıkılaştırmak her zamankinden daha önemli.
İç Güvenlik Departmanı son zamanlarda G Suite için eşit derecede alakalı olan Office 365 için belirli siber güvenlik önerileri yayınladı. İşte üst düzey özet:
İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) olarak da bilinen çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) kullanın.
Global Yöneticileri uzlaşmaya karşı koruyun ve “En Az Ayrıcalık” ilkesini kullanın.
Birleştirilmiş denetim günlüğünü etkinleştir.
Uyarı özelliklerini etkinleştir.
Organizasyonel SIEM çözümleriyle entegre olun.
Varsa eski e-posta protokollerini devre dışı bırakın veya kullanımlarını belirli kullanıcılarla sınırlandırın.
İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), siber saldırılarla mücadele için en etkili tek araç olduğu için özellikle önemlidir. Microsoft’a göre, otomatik hesap ihlallerinin% 99’unu önleyebilir.
Kuruluşunuzun Office 365 veya G Suite hesaplarının güvenli olup olmadığından emin değilseniz, BT ekibinize danışın veya yardım için bize ulaşın. Siber güvenlik tekliflerimiz hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.
2. Bulut Tabanlı İşbirliği Araçlarında Üstel Büyüme Birleşik İletişim platformları ve bulut tabanlı verimlilik paketleri son birkaç ay içinde üstel bir büyüme kaydetti. Örneğin, Microsoft Teams’in benimsenmesi 11 Mart’ta günlük 32 milyon aktif kullanıcıdan 29 Nisan’da 75 milyon kullanıcıya, 7 haftada% 235 artışla büyüdü. G Suite’in Google Buluşması da benzer bir büyüme kaydetti. Google, “Ocak ayından bu yana kullanımda 30 kat artış” bildirdi.
Başka bir deyişle, uzaktan çalışma devam etmek için burada ve işletmeler yeni iletişim ve işbirliği zorluklarına uyum sağlamaya çalışıyor. Microsoft Teams gibi Birleşik İletişim platformları, bu boşlukları doldurmak için mükemmel bir çözümdür ve ekip üyelerinin nerede çalışırlarsa çalışsınlar ses, video ve sohbet yoluyla sorunsuz bir şekilde işbirliği yapmalarına olanak tanır.
Gibibyte’ da, Microsoft Teams günlük e-posta yazışmalarımızın önemli bir kısmını değiştirerek üretkenliği ve işbirliğini geliştirdi. Pandemi sırasında, kendimizi Zoom gibi tüketici sınıfı video platformlarıyla ilişkili güvenlik risklerine maruz bırakmadan tam video desteği ile toplantılar düzenlememizi sağladı.
Office 365 veya Microsoft 365 üzerindeyseniz, aboneliğinizle birlikte zaten Teams lisanslarına sahipsiniz ve öyleyse hemen başlayabilirsiniz. Microsoft Teams hakkında daha fazla bilgi edinmek için neler yapabileceğini, nasıl çalıştığını ve nasıl başlayacağını anlatan son yazımıza göz atın.
3. Mobil İş Gücü Erişim, Kimlik ve Veri Kontrol Sorunları Oluşturuyor
Office 365, Teams ve G Suite gibi bulut platformlarının kitlesel olarak benimsenmesi, insanların artık kurumsal ağlara eşi görülmemiş bir ölçekte bağlanmak için kişisel cihazlar kullandıkları anlamına geliyor. Şirket verileri, öncelikle şirket tarafından yönetilen cihazlar tarafından erişildiği kontrollü bir ortamda yaşıyordu, ancak artık durum böyle değil. Yeni dağıtılmış işgücü erişim, kimlik ve veri yönetişimini yönetmek için yeni bir yaklaşım gerektirecektir.
Kişisel cihazların korumalı alanına ve şirket verilerinin güvenliğine yardımcı olmak için birçok araç vardır, ancak çoğu işletme henüz bunları benimsememiştir. Bunun önümüzdeki yıl değişeceğini ve siber suçluların kişisel cihazları hassas kurumsal ağlara giriş noktası olarak giderek daha fazla hedeflemesini bekliyoruz.
Paramız için Microsoft 365 bunun için en iyi seçeneklerden biridir, kuruluşlara güvenli cihazınızı getirin (BYOD) politikaları uygulamalarına, şirket verilerine nasıl erişildiğini ve paylaşıldığını kontrol eden eksiksiz bir güvenlik araçları paketi sunar ve kimliği ve mobil cihazları uzaktan yönetin. Örneğin, kullanıcıların hassas belgeleri kişisel cihazlara indirmesini veya kaydetmesini önleyebilir ve bu belgeler için erişim izinlerini uzaktan yönetebilirsiniz. Ayrıca, şirket verilerini kişisel cihazlarda sanal alan olarak oluşturabilir ve cihazdaki hiçbir kişisel veriyi etkilemeden verileri silmenize veya erişimi iptal etmenize olanak tanır. Bunun nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi için Microsoft’un bu hızlı videosuna göz atın.
Erişim, kimlik ve veri yönetişimi araçları, gelecek yıl boyunca iş siber güvenlik stratejilerinin önemli bir özelliği haline gelecek ve ekiplerin sağlam bir güvenlik çevresinden ödün vermeden esnek bir şekilde çalışma esnekliği sağlayacaktır. Bununla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, buradan bize ulaşabilirsiniz.
4. Büyük Oyuncular Bulut Masaüstü Alanına Hükmetmeye Başlıyor
Uzaktan çalışma yeni bir norm haline geliyor, ancak birçok kuruluş hala bulut-yerel olmayan ve ofis dışında kolayca erişilemeyen eski uygulamalara güveniyor.
Burası, Microsoft’un Windows Sanal Masaüstü veya Amazon’un Çalışma Alanları gibi büyük oyuncuların bulut masaüstü çözümlerinin devreye girdiği yerdir. Bu çözümler, bulutta tamamen barındırılan ve tüm yazılım uygulamalarınıza, dosyalarınıza, verilerinize, e-postalarınıza, ve nerede olursanız olun herhangi bir cihazdan kişiler. Bu, ekibinize üretkenlikten veya kritik iş kolu uygulamalarına erişimden ödün vermeden uzaktan çalışabilme esnekliği sağlar.
Bulut masaüstü bilgisayarlar, şirket bilgisayarlarını desteklemenin ve değiştirmenin zor olduğu bir zamanda bilgisayar donanımına olan bağımlılığı da azaltır. Şirket verilerini korumak için uygun siber güvenlik önlemleri ile birleştirildiğinde, bulut masaüstü bilgisayarlar kuruluşların bilgisayar sahibi olmaktan tamamen uzaklaşmasına izin verebilir. Çalışanlar kendi cihazlarını getirebilir ve bulut masaüstleri aracılığıyla ihtiyaç duydukları her şeye erişebilirken, şirket siber güvenlik duruşlarından ödün vermeden bilgisayar donanımında maliyetleri azaltabilir.
5. Bulut Tabanlı Telefon Sistemleri Yeni Standart Oluyor
Koronavirüs salgını birçok kuruluşu telefon sistemlerini yeniden gözden geçirmeye zorladı. Telefon sistemleri belirli telefon donanımlarına ihtiyaç duydukları ve ofislerinin dışından kullanılamaz oldukları için, son zamanlarda tamamen uzaktan çalışan bir iş gücüne geçiş sorunlarıyla karşılaşan birçok işletme ile konuştuk.
Birçok kuruluş için, bulut tabanlı VOIP, iş operasyonlarını evden iş gereksinimleri altında bir arada tutan bağlantı noktası olmuştur. Çalışanların herhangi bir cihazda herhangi bir yerden arama yapma veya arama yapma esnekliği sağlayarak işletmelerin bir ofis binasındaki bir masaya bağlı kalmadan müşterileri ve iş arkadaşlarının kullanımına devam etmesini sağlar. Ayrıca, geleneksel telefon sistemleriyle ilişkili telekom donanımını ve altyapısını korumaktan daha uygun maliyetli olma eğilimindedir.
Pandemiden önce bulut tabanlı VOIP çözümlerinin benimsenmesinde önemli bir büyüme görüyorduk ve uzaktan çalışmanın hızlı bir şekilde benimsenmesi bu eğilimi sadece hızlandırdı. Bulut tabanlı VOIP’ye neden ve nasıl taşınacağı konusunda rehberlik arıyorsanız, bizimle iletişime geçin; size yardımcı olabilecek biriyle iletişime geçebiliriz.